PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456 Vse ilustracije na strani: Marija Prelog©

Sobotni kulinarični sprehod – 13 hudi*h kapelic

Vsako soboto ob 16h v času Festivala božičnega kruha v Velikih Laščah.

Pred slabimi sto leti smo Laščani imeli v svojih vrstah imenitnega moža – IVANA PUCLJA. Od mesarskega vajenca se je povzpel do večkratnega ministra. Kot velik gurman bi nas gotovo povabil na sprehod po praznično okrašenih Laščah.

V “hudičevih kapelicah” (tako so takrat rekli velikolaškim gostilnam – kar 13 jih je bilo v Pucljevem času), smo za vas pripravili pet degustacij izbranih jedi velikolaških gostincev, vmes pa pester kulturni program!

Omejeno število udeležencev. Vsako soboto v decembru 2019 ob Festivalu božičnega kruha v Velikih Laščah – s pričetkom ob 16h v lokalu Mina Cafe. Cena degustacij na kulinaričnem sprehodu je 15 EUR na osebo (program je sofinanciran iz projekta, ki se zaključi 31.12.2019). Nakup in prevzem degustacijskih bonov je možen v lokalu Mina Cafe. Več informacij in obvezne prijave do zasedbe mest: info@zavod-parnas.org ali 041 833 456.

Parnasovi kulinarični sprehodi so plod sodelovanja dediščinske skupnosti (velikolaški gostinci, KUD Primož Trubar, Občina Velike Lašče in Zavod Parnas) v čezmejnem projektu Uživam tradicijo – Interreg V-A Slovenija-Hrvaška.

Video je nastal v sodelovanju z Zavodom Krpanove novice in Different Angles-Tadej Bavdek s.p., fotografije: Mili fotografija-Milena Vintar s.p.

Več o naših letošnjih sobotnih kulinaričnih sprehodih Uživam tradicijo:
Ob dnevu očarljivih rastlin (maj – Trubarjeva domačija Rašica, 3-4 ure)
Čigav je Krpan (junij – Velike Lašče, 3-4 ure)