PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Lov za zakladom

Lov na zaklad je kulinarično raziskovanje po Velikih Laščah za družine z otroki. Poteka kadarkoli od četrtka do nedelje v mesecu decembru 2019. Vse naloge družina rešuje skupaj.

Lov na zaklad se pričenja na Cereji pri lokalu Tenis Cereja, kjer sta tudi parkirišče in informacijska točka. Na kulinarični poti je potrebno odkriti najmanj 5 sestavin za potico, ki jo lahko pokusite na Cereji. Dolžino poti si prilagajate sami.

Za predah si privoščite kakšno od izbranih kulinaričnih posebnosti, ki so na voljo v odpiralnih časih gostinskih lokalov. Degustacijske jedi lahko plačate po ceniku pri gostincu ali kupite komplet bonov za vseh pet lokalov v Mina cafe.

Skriti znak z navodili (QR kodo) poiščite pred lokali v Velikih Laščah ali na ostalih mestih (Trubarjev park, Levstikov spomenik, Levstikov dom, Zazid pri Kaplanovi hiši). Namigi vas bodo usmerjali na naslednjo točko, za izbiro poti uporabite zemljevid.

Naložite si aplikacijo Scan.me na pametni telefon, da boste lahko brali QR kode z navodil.

Če pametnega telefona nimate, lahko na Cereji dobite list z natisnjenimi navodili, ki jih odkrivate po posameznih točkah. Tam dobite tudi zemljevid, tukaj pa se nahaja križanka za odgovore in naloge za tiste, ki bi si raje stiskali vsebino na papir.

Lov na zaklad (samostojen kulinarični sprehod za družine) je nastal v v sodelovanju Ville Cereja in Zavoda Parnas v projektu Uživam tradicijo (Interreg V-A Slovenija-Hrvaška), kjer Zavod Parnas sodeluje kot partner.

Voden lov na zaklad: MEDENE ZGODBE (21.12. ob 14h)

Z medenimi zgodbami bo otroke obdarila Slava Petrič. Pripravlja Zavod Parnas (Uživam tradicijo).

Obvezne rezervacije: info@zavod-parnas.org ali 041 833 456.