Zavod PARNAS Gornje Retje 3 1315 Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče

Zavod PARNAS je zasebni zavod, nevladna in neprofitna organizacija, ki deluje od leta 2000, od leta 2009 pa v javnem interesu na področju kulture (kulturne dediščine).

POSLANSTVO

S sodelovanjem v dediščinski skupnosti, s strokovnjaki različnih strok in z medgeneracijskim povezovanjem vnašamo dediščino v naše življenje kot živo dediščino. Oblikujemo tržno zanimive proizvode s področja interpretacije dediščine z namenom trajnostnega razvoja podeželja.

VIZIJA

Delovati kot primer dobre prakse dediščinske skupnosti v evropskem merilu.

BLAGOVNA ZNAMKA PARNAS

Označuje kvalitetne in avtorsko zasnovane vsebine interpretacije kulturne dediščine.

ORGANIZACIJSKA STRUKTURA: 

Delo zavoda organizira in vodi direktorica zavoda, ki opravlja tudi delovne naloge vodje projektov. Ostale naloge oz. poslanstvo uresničujemo s pomočjo zunanjih sodelavcev (študentsko delo, izstavljeni računi) in prostovoljcev.  Zavod Parnas upravlja Svet zavoda, ki deluje tudi kot strokovni organ zavoda, vodi ga predsednik in ima še dva člana.

Organizacijska enota Mladi Parnas spodbuja mlade, da se prostovoljsko, preko pogodb oz. projektno z lastnimi pobudami in aktivnostmi vključujejo v aktivnosti zavoda pri ohranjanju kulturne dediščine in varstva narave.

Dediščinsko skupnost priprave poprtnikov sestavljajo tisti, ki želijo aktivno ohranjati nesnovno dediščino priprave poprtnikov v Sloveniji in tudi drugod. Skupina deluje ob strokovni podpori Parnasove ekipe strokovnih sodelavcev ter predstavnic nosilcev nesnovne dediščine Priprave poprtnikov, vsi delujejo kot Parnasovi prostovoljci. Aktivnosti skupine lahko spremljate  na  spletni strani Priprava poprtnikov  in FB strani Poprtnik.

OBVEŠČANJE IN VAŠA VPRAŠANJA 

O naših dejavnostih redno obveščamo v NOVICAH na spletni strani.
Lahko se naročite na spletni časopis NOVICE S PARNASA (nekajkrat letno prejmete obvestilo o novostih – okno za prijavo je na desni strani spletne strani).
Če vas zanima karkoli drugega, uporabite ISKALNIK na naši spletni strani (na desni strani),
lahko se povežete z nami preko telefona,  e-pošte ali
FB strani Zavoda Parnas.

Veseli bomo vsakega odziva.