Zavod PARNAS Gornje Retje 3 1315 Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Svetovni dan voda: 1. filmski večer

Vabimo vas, da se nam pridružite na 1. filmskem večeru: Reka Drava-darilo narave za vse generacije
v četrtek, 22. 3. 2018 ob 19. uri na Trubarjevi domačiji v galeriji Skedenj,
Rašica 69, 1315 Velike Lašče.

Film bo predvajan v sklopu filmskih večerov, ki jih bo Zavod PARNAS od meseca marca enkrat mesečno pripravljal na Trubarjevi domačiji. Filmski večeri bodo zajemali ogled kratkih dokumentarnih filmov ter pogovore z moderatorko Brino Puntar kot navezava na prihajajoče projektne akcije na območju Natura 2000 – Mišja dolina.

Vsebina filmov bo govorila o biotski pestrosti Slovenije in varstvu njenih naravnih vrednot. Varstvo narave ter širjenje zavesti o njeni vlogi za človeka je izrednega pomena. Slovenija je v zadnjih letih postala ena najbolj turistično zaželenih destinacij na svetu. Naša naravna dediščina in zavarovana območja so veliko bogastvo in imajo bogate možnosti tudi za trženje.

O FILMU

Prvi predvajani dokumentarni film je nastal v okviru projekta LIVEDRAVA – Obnova rečnega ekosistema in nižinskega dela Drave v Sloveniji pod vodstvom društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS). Dokumentarni film predstavlja naravna bogastva reke Drave. Predstavlja redke in ogrožene življenjske prostore ter živalske in rastlinske vrste. V kratkem dokumentarnem filmu boste izvedeli, kako živa je Drava danes, in spoznali prizadevanja mnogih, da takšna tudi ostane.

Zahvaljujemo se DOPPS za dovoljenje za javno predvajanje filma. Brezplačno uporabo prostora nam zagotavlja Občina Velike Lašče.

VSTOP PROST!

Dodatne info: brina.puntar@gmail.com

Vabilo     Plakat