PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Očistimo Claustro v Kobiljem curku!

VABILO NA ČISTILNO AKCIJO (Gradišče pri Robu)

V soboto, 26. 5. 2018, ste vabljeni, da se nam pridružite na prostovoljni čistilni akciji, kjer bomo z rimskega zapornega zidu očistili grmovje. Čistilna akcija bo potekala na lokaciji Gradišče pri Robu. Vključena bo tudi malica.

KDAJ: sobota, 26. 5. 2018, med 09:00 in 12:00

KJE: Gradišče pri Robu (Geološka pot v Kobilji curek)

Prijavite se lahko na elektronski naslov info@zavod-parnas.org ali na številko 041-833-456 (Metka).

Zakaj smo zraven?

Del ostalin rimskih zapornih zidov se nahaja v dolini Kobiljega curka in so zajete v tematsko pot Claustra, s katero upravlja društvo Claustra Alpium Iuliarum iz Velikih Lašč ter v Geološko pot v Kobilji curek, s katero upravlja Zavod Parnas.

Kako lahko sodelujem?

Del odseka rimske zapore Gradiški vrh pri Robu v dolžini okrog 50 metrov bomo očistili grmovja v prostovoljski akciji, ki bo ob zapori v Kobiljem curku  v soboto, 26. 5. 2018, od 9h do 12h.

Kaj potrebujem?

Potrebujete dobro obutev, rokavice, s seboj lahko prinesete tudi škarje za obrezovanje drevja, klešče za obrezovanje grmovja, ročne žage … Odstranjevali bomo grmovje do debeline leske. Naši akciji sledi malica na bližnji kmetiji. Akcijam se pridružujeta Društvo Claustra Alpium Iuliarum in Osnovna šola Primoža Trubarja Velike Lašče.

Svoje sodelovanje prosim najavite na: 041 833 456 (Metka) ali info@zavod-parnas.org

Čistilna akcija poteka v okviru Evropskega leta kulturne dediščine 2018. Organizirata jo Zavod Parnas in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije v sklopu projekta CLAUSTRA+ (Čezmejna destinacija kulturnega in zelenega turizma Claustra Alpium Iuliarum). Projekt CLAUSTRA+ je sofinanciran s sredstvi Evropske unije (ESRR) v okviru Programa Interreg V-A Slovenija-Hrvaška.