PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Rašica – reformacijsko mesto 2017

Rašica, 24.1.2017. Ob obisku reformacijskega vozila v Ljubljani in Puconcih je za ekipo prostovoljk Milena Vintar (Zavod Parnas) predstavila knjigoveško delavnico na Trubarjevi domačiji . Rašica se v letu 2017 ponaša z laskavim nazivom reformacijsko mesto, v Sloveniji imata ta naziv le še Ljubljana in Puconci.

Na potovanju po 19 evropskih državah ob 500-letnici reformacije je reformacijsko vozilo 24.1. 2017 obiskalo tudi Ljubljano in Puconce.  Zbrane je v Ljubljani nagovorila tudi podžupanja Občine Velike Lašče, dr. Tatjana Devjak.

Na povabilo Občine Velike Lašče pa sta prostovoljki Aila Toschy in Paulina Spiess iz Nemčije, ki spremljata reformacijsko vozilo, obiskali tudi Trubarjevo domačijo na Rašici. Ogledali sta si  domačijo, knjigoveško delavnico, prisluhnili razlagi in posneli  gradivo za blog, kjer lahko spremljate  celotno dogajanje. V spremstvu lokalnega vodnika Klemena Feleta sta obiskali spominsko sobo Primoža Trubarja, pri Mileni Vintar pa spoznali in posneli knjigoveško delavnico.

Vseevropskim akcijam 500-letnice reformacije se pridružujemo tudi v Zavodu Parnas, kratek videospot, ki zajema aktivnosti v mesecu JANUARJU 2017, lahko spremljate na Parnasovem FB portalu.

Foto: Zavod Parnas