PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Martina se oglaša z Irske

Z Irske se je v juliju oglasila Martina Tekavec, prostovoljka in sodelavka zavoda Parnas, ki je tudi predstavnica skupine Mladi Parnas. Čez poletje se je ponovno odpravila na Irsko, kjer pomaga eni od nevladnih organizacij pri ponovnem vzpostavljanju biodiverzitete na irskih travnikih. Takole pravi:
“Zelo lepo je prebrati, kaj vse se dogaja. Čestitke tudi za pridobitev novega projekta!!!! 
Jaz sem še vedno na Irskem, najbrž vsaj do konca avgusta.
Lep pozdrav iz (vsaj danes) sončne Irske!
Pa še malo fotoreportaže …”
Martina, čim več zanimivih izkušenj ti želimo, pa ne pozabi se vrniti v Slovenijo, saj jeseni v Parnasu pričenjamo z novim projektom Ohranjanja nizkih barij …, kjer bodo tvoje izkušnje zelo dobrodošle!

Sicer pa so člani skupine Mladi Parnas tudi čez poletje aktivni. V poletnih mesecih delavno prakso v Zavodu Parnas opravlja Hedvika Mihelčič, ki zaključuje višjo strokovno šolo BIC Ljubljana, in se je lotila aktivnega raziskovanja možnosti za umeščanje kulinarične dediščine  v  enega od gostinskih lokalov v našem okolju. Kot animatorka knjigoveških delavnic se v Parnasu usposablja in Parnasovi ekipi jeseni priključuje absolventka biologije Lucija Griz. Sabina Zgonec, Tadej Bavdek in Boštjan Podlogar pa bodo glavni nosilci vsebin v projektu Življenje ustvarja zgodbe (izdan bo nov vodnik za odkrivanje dediščine in v sodelovanju z več mladimi bo nastalo 5 kratkih filmov). V okviru pobude Leader (CLLD) in v sodelovanju z vodilnim partnerjem Knjižnico Miklova hiša bomo s projektom pričeli predvidoma jeseni, čakamo le še na podpis pogodbe na Ministrstvu za kmetijstvo za sicer že odobreni projekt s strani LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe.