PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Parnasov botanični sprehod ob DNEVU OČARLJIVIH RASTLIN

2. mednarodni DAN OČARLJIVIH RASTLIN bomo proslavljali tudi v zavodu Parnas – najprej z zasaditvijo rož v korita za na robarske mostove, nato pa še v soboto, 18.5.2013, z zanimivim botaničnim sprehodom z Brankom Dolinarjem.

BOTANIČNI SPREHOD Z BRANKOM DOLINARJEM

Prav na mednarodni DAN OČARLJIVIH RASTLIN, v soboto, 18. maja 2013, bomo izpeljali botanični sprehod z našim stalnim sodelavcem Brankom Dolinarjem.

Dobimo se ob 9. uri pred Parnasovim centrom v Robu.
Najprej se bomo z avtomobili odpeljali do nahajališč kranjskega jegliča, nato pa še do enega od mokrotnih travnikov v Mišji dolini z okolico, kjer že veselo cvetijo spomladanske kukavičevke.

Priporočamo dobro obutev – pohodne čevlje ali kar škornje in primerno zaščito v primeru deževnega vremena.
Prispevek za pot je 2 EUR na osebo, otroci v spremstvu odraslih oseb brezplačno.
(Koristite lahko olajšave, ki ste jih dobili s sodelovanjem pri naših akcijah ali nagradnih vprašanjih!). Poskrbeli bomo za osvežilne napitke.

Predhodne prijave zbiramo na e-mail info@zavod-parnas.org ali po telefonu na 041 833 456 (Metka).

AKCIJA SAJENJA OKRASNIH RASTLIN ZA NA MOSTOVE OKROG ROBA

Pri akciji urejanja mostov nas podpira Občina Velike Lašče, ki nam je financirala materialne stroške (nakup sadik in zemlje za urejanje javnih površin, gnojilo in spreje za urejanje skulptur). Vsa dela bomo v dediščinski skupnosti opravili kot prostovoljci.

Skupaj z umetnikom Aleksandrom Arharjem smo že uredili in na novo prepleskali skulpture in nosilce na mostovih.
V četrtek bomo v skupni akciji članic študijskega krožka Moja rodbina, Parnasovih prostovoljk in učencev ter učiteljev Podružnične šole Rob izpeljali akcijo sajenja okrasnih rastlin v korita. Letos bodo to zmajeva krila in moljevke.

Kar nekaj domačink se je ponovno odzvalo našemu povabilu in prevzele so skrb za zalivanje skozi celotno sezono. Uredili bomo 6 mostov oz. cestnih ograj. Letos bomo tudi skrb za dognojevanje rastlin prevzele prostovoljke iz Parnasa.

Lahko se nam pri akciji pridružite tudi vi, in si ogledate, kako naše akcije potekajo – dobimo se v četrtek, 16.5.2013 ob 9h v Parnasovem centru v Robu.