Noč knjige 2017

noc-knjige-2017-500x721

Tudi v letu 2017 se pridružujemo akcijam NOČ KNJIGE.

 


LJUBLJANA, 21. aprila 2017 ob 16. uri – NOČ KNJIGE 2017
v prostorih Plesne šole Kazina na Gerbičevi 51 a  (učilnica – stranski vhod)

BUKVICE S PARNASA – predstavitvena delavnica

Besedo bukvice je uporabljal že Trubar, mi pa z nji ljubkovalno poimenujemo ročno vezane knjige, ki lahko predstavljajo izhodišče za našo knjižno ustvarjalnost. Vsebino si lahko predhodno natisnemo ali pa vežemo prazno rokopisno knjigo. Na predstavitveni delavnici si bomo ogledali različne primere vezav in sami vezali enostavno slikanico.

Za mladino in odrasle. Uporabo prostorov nam zagotavlja Plesna šola Kazina.

(Objavljen je tudi razpis za spomladanske termine Bukvic s Parnasa – v aprilu in maju 2017)


Velike Lašče, 20. aprila 2017 ob 8h

Spominska soba Levstika in Stritarja v Knjižnici Frana Levstika

STO LET PRVE SLIKANICE MARTIN KRPAN

Pred natanko 100 leti so Levstikovo pripoved o močnem in samozavestnem slovenskem junaku -Martinu Krpanu (izšla je že leta 1858 v Slovenskem glasniku) leta 1917  prvič izdali v obliki slikanice. Opremljena je bila z dvanajstimi ilustracijami Hinka Smrekarja. Danes je sicer najbolj znana tista iz leta 1954, ki je opremljena s tridesetimi barvnimi ilustracijami Toneta Kralja.

Na delavnici si bomo z učenci ogledali različne izvode Martina Krpana in nato sami vezali in izdelali preprosto slikanico.

Dogodek bomo izpeljali v soorganizaciji Zavoda Parnas, Knjižnice Frana Levstika in OŠ Primoža Trubarja ob podpori Občine Velike Lašče. Za učence 3. razreda OŠ Primoža Trubarja.