Kranjski jeglič iz Roba in dr. Ernest Mayer

Naš prostovoljec Branko Dolinar je pri popisovanju bogate zapuščine dr. Ernesta Mayerja naletel na zanimivo podrobnost, takole nam je sporočil:

“Pri urejanju herbarija botanika prof. dr. Ernesta Mayerja sem naletel na herbarijske pole kranjskega jegliča, nabrane 27. aprila 1992 v Kobiljem curku. Rastline so lepo urejene in dokumentirane. Obsežen herbarij se nahaja v  Biološkem inštitutu Jovana Hadžija ZRC SAZU.”

Dr. Ernest Mayer (1920-2009) je bil slovenski biolog, ki je od 1956 kot izredni profesor deloval na Prirodoslovno-matematično-filozofski fakulteti, nato pa je bil redni profesor botanike na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Leta 1978 je prestopil v Biološki inštitut Jovana Hadžija SAZU, kjer je bil do upokojitve leta 1991 znanstveni svetnik.  Vir: Wikipedia

Tudi letos vas bomo povabili na opazovanje cvetočih jegličev v Kobiljem curku, takoj ko bodo zacveteli. Urejanje herbarijskih map bomo  prepustili raziskovalcem,  in s seboj odnesli  le lepe posnetke na digitalnih fotografijah. Se slišimo konec aprila!