PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Delavnica ob svetovnem dnevu voda – za odrasle

V Parnasu smo na svetovni dan voda – 22.3.2017 izpeljali interpretativni sprehod za odrasle ob potoku Kobilji curek. Sprehod je bil namenjen vsem  prijateljem geološke poti v Kobilji curek, ki jo želijo doživeti na drugačen način. Voda-kamen-meč je vodilo po naših točkah, ob katerih smo se pozabavali in malo prevetrili naše domislice, poglede,  prepričanja …

Izhodišče: ob 14:00 krenemo s  Trubarjeve domačije  z omejenim številom avtomobilov do začetka poti – zaključek okrog 17h.  Skupina je omejena na 15 oseb.

VABILO za tisk

Še nekaj navodil: 

Parkirajte na  novem makadamskem parkirišču ob cesti pred Trubarjevo domačijo, ne pred lokalom – od tam je lep urejen dostop do lokala Trubarjev gaj, kjer si lahko privoščite še kavico pred odhodom, ko se zbiramo.
Oblecite in obujte se primerno sprehodu po naravnem okolju. Še posebej ste lepo vabljeni lokalni vodniki po občini Velike Lašče. Vstopnine ni, udeležba na lastno odgovornost.

Dogodek je v okviru razpisa Kultura 2017 podprla Občina Velike Lašče.
Vabljeni k prijavam!

Več informacij in prijave: Metka Starič 041 833 456, info@zavod-parnas.org

ZANIMIVOST: Malo več o Claustri, ki jo bomo vključili v naš sprehod, najdete na www.claustra.org

Svetovni dan voda – 22. marec, je bil predlagan na Konferenci Združenih narodov o okolju (UNCED) leta 1992 v Riu de Janeiru, kot dan namenjen opozarjanju širše svetovne javnosti na omejenost in ogroženost naravnih vodnih virov.