Zavod PARNAS Gornje Retje 3 1315 Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Filmski večeri na Trubarjevi domačiji

Vabimo vas na filmske večere, ki jih Zavod PARNAS od meseca marca naprej enkrat mesečno pripravlja na Trubarjevi domačiji. Filmski večeri  zajemajo ogled kratkih dokumentarnih filmov ter pogovore z moderatorko Brino Puntar kot navezava na prihajajoče akcije na območju Natura 2000 – Mišja dolina in ostale naravovarstvene aktivnosti.

Vsebina filmov govori o biotski pestrosti Slovenije in varstvu njenih naravnih vrednot, saj s tem želimo zbuditi zanimanje občanov za naravovarstvo in jim predstaviti kakšen naravni kapital ima Občina Velike Lašče ter kako pomembno je njeno varovanje. Slovenija je v zadnjih letih postala ena najbolj turistično zaželenih destinacij na svetu.
Naša naravna dediščina in zavarovana območja so veliko bogastvo in imajo bogate možnosti za ekološki turizem in njegovo trženje, ki lahko postane pomembna dopolnilna panoga občanov.

2. filmski večer: RDEČI SEZNAM 

v nedeljo, 22. 4. 2018 ob 19. uri na Trubarjevi domačiji v galeriji Skedenj

 

Kratki igrani film je nastal v okviru projekta Rdeči seznam Mišje doline pod okriljem Zavoda Parnas kot ena začetnih akcij aktiviranja mladih pri ohranjanju in promocije varstva naravne dediščine Mišje doline.

Brezplačno uporabo prostora nam zagotavlja Občina Velike Lašče.

Dodatne info: brina.puntar@gmail.com

 

ŽE MINILO:

  1. filmski večer: Reka Drava-darilo narave za vse generacije
    v četrtek, 22. 3. 2018 ob 19. uri na Trubarjevi domačiji v galeriji Skedenj,

Dokumentarni film je nastal v okviru projekta LIVEDRAVA – Obnova rečnega ekosistema in nižinskega dela Drave v Sloveniji pod vodstvom Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS). Dokumentarni film predstavlja naravna bogastva reke Drave. Predstavlja redke in ogrožene življenjske prostore ter živalske in rastlinske vrste. V kratkem dokumentarnem filmu boste izvedeli, kako živa je Drava danes, in spoznali prizadevanja mnogih, da takšna tudi ostane. Zahvaljujemo se DOPPS za dovoljenje za javno predvajanje filma.

Vabilo     Plakat      Povezava na film na Youtube

Če ste zamudili 1. filmski večer …