PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Ekskurzija Gospostvo Ortnek že v sredo, 12.10. – zaradi vremena

Obveščamo vas, da bomo za petek predvideno ekskurzijo izvedli že v sredo, ker je za takrat boljša vremenska napoved. Še vedno sprejemamo prijave!

Gospostvo Ortnek

 Študijski krožek Parnas in Teja Hočevar vas vabita na ekskurzijo po krajih, ki so jim nekdaj gospodarili ortneški gospodje. Voden ogled, ki je nastal po knjigi Gospostvo Ortnek zgodovinarke Teje Hočevar, bo v sredo, 12. oktobra 2016
(v vsakem vremenu).

Do večine krajev se bomo pripeljali z avtomobili. Krajši vzpon bo le na grajski hrib Veliki Žrnovec iz smeri  Hudega Konca (okrog 15-20 minut, dostop z avtom ni možen). Ogledali si bomo lokaciji pozabljenih vasi, ki sta zapisani v starih cerkvenih knjigah. Del notranje opreme iz propadajoče cerkvice sv. Jurija zraven gradu Ortnek se nahaja v cerkvi sv. Jožefa na Velikih Poljanah, obiskali pa bomo tudi podružnično cerkev sv. Tomaža. Poiskali bomo tudi nekaj mejnih kamnov iz različnih časovnih obdobij, ki so razmejevali ortneško, turjaško in ribniško gospostvo. Nekaj postankov pa naj ostane presenečenje.

Zbirno mesto je pri lokalu Vinija v Ortneku, odhod z avtomobili izpred lokala ob 8.30 (lasten prevoz, predlagamo, da se organizirate, da bo čim manj avtomobilov).

Zaključek je predviden okrog 14.30 na Veliki Slevici.

Priporočamo primerno obleko in obutev, prilagojeno vremenu in hoji v naravi.

Malica bo iz lastnega nahrbtnika.

Vabljeni dosedanji in bodoči člani študijskega krožka Parnas in ostali člani UTŽO Velike Lašče.

Prispevek za člane UTŽO Velike Lašče znaša 3 EUR, za nečlane 5 EUR.

 

Dodatne informacije in prijave:

Teja Hočevar, 041 245 528, teja.hocevar2@gmail.com

Zavod Parnas, 041 833 456, info@zavod-parnas.org (www.zavod-parnas.org)

 (Program bo izveden v okviru projekta Delovni preizkus – Zavod RS za zaposlovanje, stroški dela udeleženke in mentorja v ceni niso zajeti.)