PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Uživam tradicijo – Marjetke in ptički iz Rožne vasi

Ponedeljek, 3.12. ob 16.00 na Trubarjevi domačiji (galerija Skedenj)

Marjetke in ptički iz Rožne vasi

– kulinarična delavnica z Lili Mahne na Trubarjevi domačiji
Prijazna vasica Krvava Peč (kraj v velikolaški občini), je po legendi svoje ime dobila po strašnih dogodkih. Tri mlada dekleta so namesto Turkom v roke raje skočila preko pečin nad vasjo, na katerih so se še dolgo potem poznale sledi. “A ta prelepa odmaknjena vasica nima od zmeraj tako strašnega imena,” pripoveduje domačinka Vera Gorjup, naša odlična informatorka in pripovedovalka starih zgodb, “prej se je imenovala Rožna vas.” Kako povezati ljudsko izročilo  v inovativno kulinarično ponudbo boste lahko razmišljali in (seveda tudi) ustvarjali na kulinarični delavnici z Lili Mahne iz Zavoda Area Gea in Metko Starič iz Zavoda Parnas. Dogodek poteka pod okriljem projekta Uživam tradicijo, v programu INTERREG Slovenija-Hrvaška.
Krušne mojstrovine malih kruhkov – ptičkov in marjetk – bomo prepletali z inovativnimi pripravki iz lokalne samooskrbe s Kmetije Mohor v Javorjah in upoštevali osnovna pravila HACCP. Pripravili si bomo kulinarično darilce in poskrbeli za inovativno degustacijo ob slavnostnem odprtju  urejene vaške knjižnice, kjer so pomembno vlogo nosile Parnasove prostovoljke.
Vabljeni na delavnico na Trubarjevi domačiji na Rašici ob 16h (prijave na 041 833 456 ali info@zavod-parnas.org), izdelke pa bomo predstavili in degustirali ob prireditvi v Krvavi Peči ob 18. uri (prijava ni potrebna).

Vstopnine ni!

Dogodek poteka kot del izobraževanj v čezmejnem projektu Uživam tradicijo – INTERREG Slovenija-Hrvaška – T.1. ter v sklopu čezmejnega Festivala božičnega kruha. Predstavlja tudi del aktivnosti ob praznovanju Ta veseli dan kulture ob Prešernovem rojstnem dnevu.
Prosimo za vaše prijave preko SMS: 041 833 456 ali e-pošte: info@zavod-parnas.org.