PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Uživam tradicijo: Gremo na štruklje – 16. 9.

Vabimo vas k prijavi na izobraževanje
Interpretacija kulinarične dediščine ob pohodih in prireditvah – GREMO NA ŠTRUKLJE,

ki bo v nedeljo, 16. 9. 2018 od 9. do 17. ure na Trubarjevi domačiji in na Gradežu.

Program:

9.00-10.30
Dobre prakse inovativnih kulinaričnih dogodkov v projektu Uživam tradicijo: Tisočletja kulinarike na Žumberku. Štruklijada v Kumrovcu. Študijska tura po kulinarični poti v Emiliji Romagni v Italiji. Upoštevanje zahtev HACCP in ostalih ob predstavitvah na stojnici. Priprava sladkih in slanih jedi za degustacijo in konkreten primer interpretacije kulinarične dediščine na Trubarjevi domačiji ob pohodu Po Trubarjevi rojstni fari.

10.45 – 11.45
Evalvacija.  Štruklji kot povezovalna praznična jed na transverzali od Panonije do Jadrana.  Potenciali tradicionalne prireditve Praznik sadja  kot kulinaričnega festivala na transverzali od Panonije do Jadrana.

12:00 – 13.00
Premik na Gradež, kulinarična ponudba Gradeža, priprava prizorišča, odmor.

13.00-14.15
Nadaljevanje delavnice: Potenciali tradicionalne prireditve Praznik sadja  kot kulinaričnega festivala na transverzali od Panonije do Jadrana – voden kulinarični sprehod po vasi (sušilnica sadja, vinska klet, črna kuhinja, razgovori z organizatorji).

14.30 – 15.00
Priprava na kulinarični dogodek Gremo na štruklje.

15.00- 17.00
Kulinarični dogodek Gremo na štruklje – interpretacija priprave štrukljev na Prazniku sadja (moderator Jože Starič), aktivno sodelovanje udeležencev. Evalvacija.

Več info in prijave (do 14.9.): Zavod Parnas, 041 833 456, info@zavod-parnas.org

Izobraževanje je namenjeno:

  • dediščinski skupnosti in ostalim Parnasovim prostovoljcem in sodelavcem,
  • dediščinskim skupnostim partnerjev projekta Uživam tradicijo,
  • vsem drugim zainteresiranim.

Izobraževanje bosta moderirali Lili Mahne (Zavod Area Gea) in Metka Starič (Zavod Parnas). Dogodek poteka v sklopu izobraževanj za različne ciljne skupine (T.1.4.1.) v projektu »UŽIVAM TRADICIJO« INTERREG V-A Slovenija-Hrvaška za obdobje 2014 – 2020,  v organizaciji projektnega partnerje Zavoda Parnas. Glavni organizator Praznika sadja na Gradežu je Društvo za ohranjanje dediščine, vsi dogodki na Trubarjevi domačiji pa potekajo v sodelovanju z Občino Velike Lašče.