PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

“Poti knjige” vodijo tudi v našo knjigoveško delavnico na Trubarjevi domačiji

V mrežo Poti knjige se je povezalo več kulturnih ustanov, ki jih ob šolskih ekskurzijah obiskujejo šolske skupine: poleg Muzeja krščanske zgodovine Stična so to še Trubarjeva domačija na Rašici, Jurčičeva domačija na Muljavi, grad Bogenšperk in Frančiškanski samostan iz Novega mesta. Skupna brošura Poti knjige vsebuje naloge, vsebine in aktivnosti, ki jih obiskovalec opravlja na tej zanimivi poti (na voljo je na vseh petih lokacijah po enotni ceni 0,50 EUR). Zavod Parnas, ki na Trubarjevi domačiji izvaja knjigoveške delavnice že 20 let, je za skupno brošuro Poti knjige prispeval vsebine za tiskano miniaturko o Trubarju in prvi slovenski knjigi in v sklopu obiska Poti knjige izvede knjigoveško delavnico Izdelajmo miniaturno knjigo.

Delavnico Poti knjige na Trubarjevi domačiji torej izvajamo za šolske skupine, ki na Trubarjevi domačiji poleg osnovnega vodenja naročijo naš program Izdelajmo miniaturno knjigo (cena 4 EUR). Vsak učenec potrebuje brošuro Poti knjige (prinese jo s seboj ali jo kupi na Trubarjevi domačiji). Ob naročilu prosimo napovejte, da sledite programu “Poti knjige”.

Več informacij o projektu lahko dobite na Trubarjevi domačiji – Občini Velike Lašče, ki je partner projekta Poti knjige.