PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

NATOUR Alpe Adria 1.-4.2.2017

Mislite, da je velikolaška cerkev na zaslonu slučajno? Nikakor, saj je Velikolaška kulturna pot med izbranimi NAJ regionalnimi POTMI 2016 v Sloveniji. Na stojnici NAJ POT se je letos s svojo turistično ponudbo predstavil tudi Zavod Parnas, ki upravlja z Geološko potjo v Kobilji curek (3. mesto NAJPOT 2012) . Vse to na največjem turističnem sejmu v Sloveniji NATOUR Alpe Adria (od 1. do 4. 2. na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani). Parnasovo ponudbo je predstavljala Metka Starič, ki deluje tudi kot prostovoljka s strani TZS v Komisiji za  tematske poti  in Komisiji za evropske pešpoti (obe vodi Jože Prah z ZGS).

Letošnjo dodatno Parnasovo  ponudbo smo oblikovali v sodelovanju s krčmo TRUBARJEV GAJ na Trubarjevi domačiji, kjer je odlično izhodišče za vodene sprehode, kolesarska vodenja in pohode po tematskih poteh v okolici (dostopno z javnim in lastnim prevozom, prijeten gostinski lokal, dovolj parkirnih prostorov,  …).

Zanimivo tudi:

SOBOTA, 4.2. od 11.00 do 12.00, dvorana Povodni mož
NAJ TEMATSKE POTI V SLOVENIJI
Organizator: Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije in Pohodništvo in kolesarjenje GIZ
Tematska pot je označena ali neoznačena pot, ki uporabniku ponuja doživetje izbrane tematike. So tiste, ki nudijo tako sprostitveni kot izjemen izobraževalno poučni moment. Razvijamo nove, z inovativno vsebino in interpretacijo, kakor posodabljamo obstoječe. Še posebej pa je potrebno pripraviti koordinacijo akterjev, ki se pojavljajo na sferi tematskih in drugih poteh. Tematske poti se živo predstavljajo v slovenski turistični ponudbi. Izbor za Naj tematsko pot poteka od l. 2011. Do danes se je na izbor prijavilo več kot 300 tematskih poti v Sloveniji.

SOBOTA, 4.2., 14.00-15.00, Steklena dvorana – veliki oder
TEMATSKE POHODNE POTI V SLOVENIJI, RAZGLASITEV  NAJ REGIONALNA POT 2016
Organizator: Turistična zveza Slovenije,  Zavod za gozdove Slovenije in Pohodništvo in kolesarjenje GIZ

Med prejemniki naziva NAJ REGIONALNA POT 2016 sta tudi:

Velikolaška kulturna pot (z njo upravlja Planinsko društvo Velike Lašče) in
Po Trubarjevi rojstni fari (z njo upravlja Društvo za ohranjanje dediščine).

ČESTITAMO!