PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

POTI KNJIGE na Trubarjevi domačiji

Ste za enodnevno potovanje v zgodovino knjige na Slovenskem? V POTI KNJIGE je povezanih več kulturnih ustanov: Muzej krščanske zgodovine Stična, Trubarjeva domačija na Rašici, Jurčičeva domačija na Muljavi, grad Bogenšperk in Frančiškanski samostan iz Novega mesta.

Na Trubarjevi domačiji: O življenju in pomenu Primoža Trubarja (2,5 EUR) in Izdelajmo miniaturno knjigo (5 EUR). Na delavnici iz brošure izrežemo vsebino in izdelamo šivano ali lepljeno miniaturko (5×7 cm).

Skupna brošura vsebuje naloge, vsebine in aktivnosti, ki jih obiskovalec opravlja na tej zanimivi poti (kupite jo na vaši izhodiščni točki Poti knjige, na voljo je na vseh petih lokacijah po enotni ceni 0,50 EUR).

V Zavodu Parnas smo kot sodelavci Trubarjeve domačije prispevali vsebine za tiskano miniaturko o Trubarju in prvi slovenski knjigi ter izvajamo delavnice izdelave miniaturke iz prednatisnjenih vsebin.

VAŽNO: Pri naročilu delavnice Izdelajmo miniaturno knjigo nas opozorite, da sledite POTI KNJIGE. (Brošure lahko kupite na Trubarjevi domačiji ali jih že prinesete s seboj.)

Več informacij o novem programu POTI KNJIGE dobite na Trubarjevi domačiji (Občina Velike Lašče), ki je partner projekta Poti knjige.