PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456 Večina ilustracij: Marija Prelog©

V Kobilji curek – z aplikacijo na telefonu

Na geološki poti v Kobilji curek vam simpatična rimska vojaka Robus in Rebus pomagata raziskovati kamnine in odkrivata zanimivosti iz časa, ko so Rimljani tudi v okolici Roba branili vstop v središče rimskega imperija. Kobilji curek je eden od potokov, ki prinaša vodo v Mišjo dolino, je pa tudi najvišji dolenjski slap in gozdni rezervat.

Sledite Robusu in Rebusu in v aplikaciji Mišja dolina 2GO izberite pot KOBILJI CUREK.

“AVE, jaz sem rimski vojak ROBUS. Tako se pozdravljamo Rimljani – to pomeni: bodi zdrav, živi dobro, bodi pozdravljen!”
“AVE, jaz sem pa REBUS! Spremljala te bova na geološki poti v Kobilji curek, vse do rimskega zapornega zidu CLAUSTRA.

Besedilo, struktura, naloge, izvedba: Metka Starič. Sodelovanje pri interpretaciji: Nina Buh s.p. Ilustracije: Marija Prelog. Fotografije: Metka Starič. Animacije: internet (free gif) Tehnična podpora: NEXTO. Izdelavo poti je podprla tudi Občina Velike Lašče preko razpisa Društva 2021. (Aplikacija Mišja dolina 2GO je pridobitev kohezijskega projekta Mala barja Marja.) Avgust, 2021.

Vodena pot se pričenja na parkirišču ob asfaltni cesti Rob-Predgozd in zaključi ob rimskem zapornem zidu. Sami se potem sprehodite še do slapu (ali pa tudi ne) in vrnete do izhodišča.