Warning: getimagesize(/home/zavodp26/public_html/w/images/news/trubar2a.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/zavodp26/public_html/w/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1072

PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Razglasitev Trubarjevega leta in gostovanje razstave Vsem Slovencem v Državnem zboru

RAZGLASITEV TRUBARJEVEGA LETA

28.11. je Vlada RS razglasila leto 2008 za Trubarjevo leto.

Primož Trubar je eden izmed najpomembnejših stebrov slovenske kulture in narodne istovetnosti, čigar vzor nam je še danes zgled za dejavno stališče pri uveljavljanje svojega jezika tudi na vseh novih sporazumevalnih področjih, ki jih odpira družbeni in tehnološki razvoj. Zato je vlada sklenila, da se ob tej pomembni obletnici leto 2008 razglasi za Trubarjevo leto, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Imenovan je tudi častni odbor za državno proslavo, v katerem sta med drugimi tudi predsednik Slovenskega protestantskega društva Viktor Žakelj in velikolaški župan Anton Zakrajšek.
ČESTITAMO!

GOSTOVANJE RAZSTAVE VSEM SLOVENCEM V DRŽAVNEM ZBORU
V začetku Trubarjevega leta – 22. januarja. – pa svoje potovanje nadaljuje tudi razstava Vsem Slovencem.
Začetek Trubarjevega leta bomo pričeli z gostovanjem v Državnem zboru RS – hramu slovenske demokracije.
Na povabilo poslanke Alenke Jeraj bomo razstavo Vsem Slovencem v slovenskem Parlamentu odprli 22.1. ob 13. uri, zbrane bo nagovoril predsednik Državnega zbora France Cukjati. V programu sodelujejo Mladinski pevski zbor OŠ Primož Trubar iz Velikih Lašč, Andrej Perhaj s sporočilom o Trubarju, ter Barbara Pečnik in Metka Starič s predstavitvijo razstave.

“TRUBAR” TOMAŽA LAVRIČA NA PARNASOVIH MAJICAH
Za uporabo v nekomercialne namene nam je Tomaž Lavrič, MLADINA, odstopil zanimivo podobo Trubarja, ki je do sedaj naletel na veliko odobravanje zlasti pri mladih. Majico s spodnjo Trubarjevo podobo lahko naročite po naši e-pošti (S, M, L, XL – temno rdeča, črna, bela). Ves izkupiček bomo v celoti namenili gostovanjem naše razstave v letu 2008 pri Slovencih v tujini (Sarajevo, Dunaj, Pula, Tuebingen, Trst, Gorica, Bern, Bruselj).