PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Fotografska razstava POPRTNIKI v 2016 in gostovanja potujoče razstave

V Knjižnici Frana Levstika v Velikih Laščah si lahko v januarju 2017 ogledate fotoreportažo dogodkov, vezanih na ohranjanje nesnovne dediščine Priprava poprtnikov – z naslovom Poprtnik v 2016, različnih avtorjev. Ogled je možen v odpiralnem času knjižnice. Razstavo je podprla Občina Velike Lašče.

Sporočam vam tudi, da je bil vodnik za odkrivanje naše dediščine Božični kruh ali poprtnik na Slovenskem v enem mesecu razprodan!! Vsem zainteresiranim sporočamo, da bomo  ponatis (razširjen z vsebinami še novih nosilcev) pripravili v novembru 2017.

V NEDELJO, 8.1.2017, si lahko potujočo razstavo Poprtnik ali župnek ogledate v galeriji Skedenj na Trubarjevi domačiji med 14. in 17. uro, ko bomo poskrbeli tudi za vodene oglede – VSTOP PROST. V nadaljevanju lahko obiščete še zadnji večer ob jaslicah (Božični čas na Gradežu) s pričetkom ob 17.30, poskrbeli bodo tudi za razstavo in pokušino poprtnikov.

Od ponedeljka, 9.1.2017, do srede, 11.1.2017, je razstava na ogled v Jakličevem domu na Vidmu – v Knjižnici Dobrepolje, skupaj z njimi in TD Dobrepolje smo pripravili pogovorni večer – Nesnovna dediščina od adventa do svečnice v Dobrepolju.
VABILO
Lepo vabljeni!  V knjižnici v Dobrepolju lahko do pogovornega večera rešite nagradno vprašanje.