Warning: getimagesize(/home/zavodp26/public_html/w/images/news/grajski.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/zavodp26/public_html/w/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1072

PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Razstava GRADOVI NA SLOVENSKEM


PARNAS, zavod za kultruro in turizem Velike Lašče

vas vabi na ogled fotografske razstave

MILENA VINTAR
GRADOVI NA SLOVENSKEM

v Viteški dvorani na gradu Turjak.

V kulturnem programu ob odprtju je sodeloval trio flavt Glasbene šole Ribnica – Živa Rigler, Maja Šilc, Andreja Vidervol pod vodstvom mentorice Metke Priteržnik.

Razstava bo odprta od 26.9. do 26. 10. 2006 ob sobotah in nedeljah v sklopu rednih obiskov gradu Turjak med 11. in 19. uro.

Milena Vintar, doma iz okolice Velikih Lašč, si je že v otroštvu želela postati fotografinja. Sledila je svoji intuiciji in željo uresničila. Prisega na klasično fotografijo, poseben užitek pa je našla v ročnem postopku razvijanja črnobele fotografije. V zadnjem času se precej posveča tudi digitalni fotografiji. Ta ji ponuja še dodatne možnosti izražanja.

Grajski zidovi jo navdihujejo, zato je tudi nastala kolekcija fotografij Gradovi na Slovenskem. V njej prikazuje mogočnost in veličastnost grajske arhitekture, ki se je ohranila do današnjih dni. Fotografije so prikazane v posebni fotografski tehniki – fotografiki.

V okviru zavoda Parnas se je v letu 2005 že predstavila z razstavo črnobelih fotografij pod naslovom Sporočila ustvarjalnosti (kot del sezonske razstave Od prvih zapisov do miniaturne knjige na Trubarjevi domačiji).

Za finančno podporo pri pripravi razstave se zahvaljujemo Občini Velike Lašče in podjetju Agles d.o.o. z Rašice. Razstavo je bila odprta v okviru dnevov evropske kulturne dediščine.