Warning: getimagesize(/home/zavodp26/public_html/w/images/news/lasko-muzej.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/zavodp26/public_html/w/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1072

PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče info@zavod-parnas.org +386 41 833 456

Odprta celoletna razstava Vsem Slovencem v Laškem

V muzeju Laško so v torek, 19.2. odprli celoletno razstavo Vsem Slovencem (duplikat naše razstave), ki so jo nadgradili z razstavo knjig častitljive starosti. STIK Laško se je odločil za odkup naše razstave, ki bo sedaj na ogled v čudovitem prostoru muzeja Laško. RAzstavo so obogatili s posebnim panojem o Trubarju v Laškem, ki je obogatil tudi našo potujočo zbirko.

Ob otvoritvi je napovedovalka podrobno predstavila Trubarjevo pot, župan občine Laško Franc Zdolšek je predstavil Trubarjevo povezavo z Laškim, Marjutka Hafner iz Unesca pa je predstavila pomen vpetosti Trubarjeve častitljive obletnice med ostale osebnosti sveta in poudarila pomen medkulturnega dialoga.

Kustos Tomaž Majcen, ki je poleg direktorice Stika Andreje Križnik najbolj zaslužen za to, da je razstava Vsem Slovencem dobila mesto v Laškem, je poudaril pomen medsebojnega sodelovanja pri tovrstnih akcijah – tako na območju občine Laško kot tudi primer zanimive povezave Laškega in Lašč.
Na priloženih fotografijah si oglejte utrip z otvoritve. (Foto Metka Starič)


Marjutka Hafner iz UNESCA.


Župan občine Laško Franc Zdolšek


Kustos Tomaž Majcen.


Soavtorica razstave Barbara Pečnik, župan Franc Zdolšek in direktorica STIK-a Andreja Križnik.


V Laškem so razstavo Vsem Slovencem domiselno dopolnili z razstavo knjig častitljive starosti v steklenih vitrinah.


Barbara Pečnik ob ogledu muzeja v spremstvu kustosa Tomaža Majcna.